Bart Schollaert

“He who has a WHY to live for can bear almost any HOW.” ― Friedrich Nietzsche

Vrije vertaling: Degene die een ‘waarvoor’ heeft, kan bijna alle “hoe doe ik dat’s?” aan.

Waar
Kortemark - Gistel
Meer informatie over Bart Schollaert

Bart Schollaert
Welke doelgroepen zijn voor mij relevant
Doelgroep 1: Onderwijzers omdat ik de laatste 5 jaar heel wat expertise heb opgebouwd over de moeilijkheden in het onderwijs.
Doelgroep 2: Zorgverleners omdat het al dan niet kunnen verlenen van de juiste zorg een belangrijk thema is geweest de laatste jaren in Loopbaancoaching.
Doelgroep 3: Zelfstandigen omdat ik zelf uit 20 jaar ervaring als ondernemer kan putten.
Doelgroep 4 : Mensen met conflictsituaties op het werk omdat ik als bemiddelaar heel wat expertise kan inzetten.
Doelgroep 5: Mensen met vragen rond zingeving omdat door het bestuderen van het werk van Viktor Frankl een grote expertise heb in Logotherapie.

Wie ben ik?
Ik ben een gevoelige en aandachtige coach die kijkt naar de sterktes en krachten in de persoon, ook als jij het niet meer zo aanvoelt. Zelf probeer ik als derde kind uit een hardwerkende ondernemersfamilie mijn plaats in de wereld vorm en zin te geven. De ‘diepere natuur’ van luisteren en peilen naar het diepmenselijke wekte de interesse op in de studie van Filosofie. Nadien heb ik mij in elk aspect van de uitbouw en organisatie van ons familiebedrijf kunnen verdiepen. Daar ook blijft de interesse voor de mens in de organisatie op de voorgrond staan.

Naast Projectmanagement, heb ik mij ook kunnen verdiepen in Familiale, Burgerlijke en Sociale Bemiddeling: op deze manier kreeg ik tools in handen om met conflicten, ruzies, disputen, e.d. om te gaan. De fascinatie voor de Mens die zijn best in het leven wil/blijft doen, ook al loopt het niet van een leien dakje, bracht me bij Ontwikkelingsgerichte Coaching en bij NLP.

Ondertussen ben ik 50 jaar geworden en besef ik ten volle dat iedere leeftijd zijn eigen vragen stelt. Bij mij komt steeds het Zingevingsvraagstuk op de voorgrond (voor wie en wat doen we het): dat is de reden dat ik me nu verder verdiep in het werk van de Oostenrijkse psychiater Viktor Frankl die specifiek op dit onderwerp baanbrekend werk heeft verricht met zijn Logotherapie.

Bij mij mag je een warmmenselijke aanpak verwachten, waar we eerst kijken naar de basis-veiligheid. Als dit OK is dan verkennen we wie jij bent, hoe jij functioneert. De hamvraag is bij mij niet: welk doel moet ik mij stellen? (dit komt er natuurlijk ook bij) maar eerder omgekeerd. Als iemand bij mij komt dan is er een ‘crisis’ gebeurd. Dit kan je vertalen als een ‘roep naar Zin’. Blijkbaar werkt er iets niet meer dat toch zou moeten functioneren. Een crisis is een oproep om te kunnen omgaan met de problemen die zich stellen.

Op welke vragen dien je antwoord te geven? Waar ligt dus jou ver-antwoord-elijkheid? En daar ligt jouw kracht om opnieuw op een genormaliseerde manier om te gaan met de (werk-)wereld. Eenmaal jij in jouw waarde staat, kan je de wereld aan!

Bij mij kan je terecht voor :
Zingevingsvragen. Vragen over conflicten / pesten. Geweldloze communicatie. Teamconflicten. Leiderschapsontwikkeling. Waardenverkenning. Arbeidsmarktverkenning. Zelfmarketing (hoe zet ik mij in de wereld bijv. t.o.v. (nieuwe) werkgever). Nieuwe projecten ontwikkelen. De stap naar zelfstandigheid zetten.

Contacteer Bart Schollaert
Wilgenlaan 14, 8610 Kortemark
Nieuwpoortsesteenweg 113, 8470 Gistel