FAQ

Veelgestelde vragen

Als je aan deze 4 voorwaarden voldoet bij je aanvraag, dan heb je recht op loopbaancheques:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige.
  • Je kreeg de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Naast deze algemene voorwaarden zijn er nog enkele uitzonderingen waarbij je toch recht hebt op loopbaancheques. Je vindt alle up-to-date informatie op de site van de VDAB of neem contact met ons via het contactformulier

Je kan op 2 manieren loopbaancheques bestellen:

Online op www.vdab.be via Mijn loopbaan. Kies in Mijn loopbaan in het rechtermenu voor de link ‘Aanvraag loopbaancheques’.
Telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

Je kan slechts 1 loopbaancheque (voor 4 uur begeleiding) per keer bestellen. Als je je 4 uur begeleiding hebt afgerond, kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Deze tweede loopbaancheque is geldig voor 3 uur begeleiding.

Per loopbaancheque betaal je 40 euro. Dit is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 678,81 euro.

De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 638,81 euro bij.

Ja dat kan. Neem contact met de loopbaanbegeleider van jouw keuze, of via het contactformulier, en we werken voor jou een voorstel uit op maat.

Ja, zolang je in je opzegtermijn zit, kan je een loopbaancheque aanvragen. Ben je werkloos, dan kan dit niet meer.

Heb je het afgelopen schooljaar gewerkt van 1 september tot en met 30 juni, dan heb je recht op loopbaancheques.

Doe je tijdens de maanden juli en augustus een aanvraag via Mijn loopbaan, dan kan je aanvraag onterecht geweigerd worden. Is dit het geval, bel dan naar 02 506 12 05 of mail naar lb.cheque@vdab.be.

Jazeker, je geniet van dezelfde voorwaarden als werknemers. Bestel je loopbaancheques online de website van VDAB of via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8u tot 19u).

Geen nood: wanneer je jouw loopbaancheque niet voor de geldigheidsdatum (binnen de 3 maanden) gebruikt, wordt je geld automatisch teruggestort. Dit wil niet zeggen dat je recht op loopbaancheques vervalt.

Je kan een nieuwe loopbaancheque aanvragen, die dan opnieuw drie maanden geldig is.

Ja, dat kan. Je spreekt af met de loopbaanbegeleider van jouw keuze over waar, wanneer en hoe de sessies kunnen doorgaan.

Heb je recht op een loopbaancheque en heb je er een aangevraagd, dan hoef je tijdens de sessie voor de loopbaanbegeleiding niet te betalen .

Heb je geen recht op een loopbaancheque dan gebeurt de betaling, op het einde van elke sessie.

Kan je niet komen naar een sessie, verwittig dan ten allerlaatste 48u vooraf. We maken dan een nieuwe afspraak.   

Je loopbaanbegeleiding is volledig privé. Je werkgever weet er dus niets van als jij dat niet wilt. Enkel wie jij erover vertelt, is op de hoogte. We garanderen jouw privacy en zetten dat ook op papier in een geschreven overeenkomst.

Altijd bij jou in de buurt. Op onze site staan al onze locaties. Het zijn er 200 en ze liggen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Er is er dus zeker één in de buurt van jouw huis of werk. Onze loopbaanbegeleiders zijn flexibel: elke coaching kan doorgaan op een andere locatie.

Ja dat kan.  Als je je om een of andere reden niet kunt verplaatsen naar een van onze locaties, dan bestaat de mogelijkheid dat de loopbaanbegeleiding bij jou thuis doorgaat.  Spreek de mogelijkheden af met de loopbaanbegeleider van jouw keuze.  

Zeker. Wij passen ons aan jouw agenda aan en zoeken samen het moment dat voor jou past.

Gebruikte je al één cheque, dan heb je nog altijd een 2de cheque over en heb je dus nog recht op 3u coaching. Gebruikte je al twee cheques en is dat al meer dan 6 jaar geleden , dan heb je terug recht op 2 loopbaancheques.  Is het minder lang geleden, dan doen we jou graag een vrijblijvend voorstel op maat.

Heb je nog vragen? Mail naar info@loopbaanbegeleidingvooriedereen.be , neem contact op via het contactformulier of bel naar het nummer +32 473 80 98 95.

Dat kan. Stuur een mail naar info@loopbaanbegeleidingvooriedereen.be , of bel naar het nummer +32 473 80 98 95. We bespreken dan de mogelijkheden.

NIET GEVONDEN WAT JE ZOEKT?

Staat jouw vraag er niet tussen?

Contacteer ons gerust via het contactformulier een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking. We nemen graag de tijd om naar je verhaal te luisteren en geeft jou antwoord op al je praktische vragen! Vermeld je ook je telefoonnummer in je mail? We nemen snel contact op.