Christine Ennekens

“What we know matters but who we are matters more” (Brené Brown)

Waar
Antwerpen
Meer informatie over Christine Ennekens

Christine Ennekens

Meer dan 10 jaar werkervaring als loopbaancoach bracht me in contact met zeer diverse mensen, met uiteenlopende profielen en uit verschillende sectoren. Precies die diversiteit en afwisseling vond en vind ik nog steeds boeiend en deed me als coach en als mens groeien.

Met onderstaande sectoren en doelgroepen heb ik het meeste affiniteit:

  • Doelgroep 1: Sociale-/Non-profit sector: ik werkte meer dan 15 jaar als coördinator/leidinggevende in training en opleiding, later als ontwikkelaar van projecten rond persoonlijke groei en als coach in verschillende profit en social/non-profit organisaties.
  • Doelgroep 2: Onderwijs: ik haalde mijn getuigschrift pedagogische bekwaamheid en deed ervaring op als leerkracht in het secundair onderwijs. De afgelopen 10 jaar begeleidde ik als loopbaancoach heel wat leerkrachten met uiteenlopende loopbaanvragen.
  • Doelgroep 3: Zorg: ik begeleidde in de loop der jaren een opvallend groot aantal werknemers uit de zorg en hulpverlening: opvoeders, verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers..hun loopbaanvragen zijn mij dus erg vertrouwd.
  • Doelgroep 4 : Dienstverlening: aangezien ik zelf lange tijd als dienstverlener (organisator/coördinator en ontwikkelaar van zeer diverse opleidingen) werkte is de dienstensector mij het meest vertrouwd. Maar ook als je in een productomgeving werkt, ben je meer dan welkom.
  • Doelgroep 5: Zelfstandigen: sinds 2015 werk ik als zelfstandig (loopbaan)coach en therapeut. Ik ben dan ook vertrouwd met de vragen waar een zelfstandige mee kan worstelen.

Wie ben ik?

Veelzijdig, empathisch en communicatief sterk : deze talenten en competenties zet ik graag in om mensen en organisaties te faciliteren bij hun groei, ontwikkeling en welbevinden.

Als jongere was ik al gefascineerd door wat mensen motiveert én tegenhoudt bij wat ze doen (of laten).
Mijn werkervaring in de wereld van training en opleiding staafde mijn overtuiging dat mensen vooral leren en groeien als ze gemotiveerd zijn en zich goed in hun vel voelen.
Mijn loopbaanswitch maakte ik na een gesprek met een student die vol enthousiasme vertelde over zijn toekomstdroom en hoe hij dacht die te bereiken. Tijdens dat gesprek besefte ik dat ik mensen wilde helpen te ontdekken wat hun leven ‘zin’ geeft en dit ook om te zetten in daden. (Zelf)vertrouwen stimuleren speelt hierin een heel belangrijke rol.

Na mijn coachingsopleiding startte ik in 2012 als (loopbaan)coach en ontwikkelaar van projecten rond persoonlijke groei. In 2015 richtte ik mijn eigen praktijk MensenWensen op waar ik werk als coach en therapeut (www.mensenwensen.be)

Ik begeleid je met oprechte belangstelling, individueel, op maat, met humor én ernst. Jouw hulpvraag staat centraal. Samen (her)ontdekken we via gesprekken en gerichte oefeningen wie je bent, wat je kan en wat je wil. Rekening houdend met je context en altijd vertrekkend vanuit jouw kwaliteiten en talenten. Stap voor stap onderneem je actie in de richting die jij wil.

Ik ontmoet je graag in mijn lichte en aangename coachingsruimte in Antwerpen. Je kan ook kiezen voor wandelcoaching in een groene omgeving.

Interesse? Aarzel niet om contact op te nemen op 0472/59 92 62 voor een gratis kennismaking. Het begeleidingstraject kan je betalen met VDAB-loopbaancheques. Jonge werknemer of zelfstandige en nog geen recht op loopbaancheques? Dan hanteer ik een fair en democratisch tarief.

Bij mij kan je terecht voor :

Loopbaanbegeleiding rond volgende thema’s:Jobkeuze/Oriëntering, Stress, Perfectionisme, Burn-out preventie, Work-life balance, Zelfzorg, Faalangst – gebrek aan zelfvertrouwen, Assertiviteit, Persoonlijke groei – talentontwikkeling, Zingeving.

Contacteer Christine Ennekens