Sofie Willaert

Change what you cannot accept. Accept what you cannot change

Waar
Lippelo
Meer informatie over Sofie Willaert

Sofie Willaert

Iedereen die wel of niet in onderstaande doelgroep past is welkom. Elke persoon en elke vraag uit eender welke doelgroep is voor mij even relevant. Als ik er dan toch een aantal uitkies zijn dit enkele doelgroepen waar ik al graag mee werkte:

Doelgroep 1: Onderwijs omdat ik zelf sinds 2002 steeds een job in onderwijs gecombineerd heb met een andere job. Ondertussen ben ik zelfstandige coach en therapeut in hoofdberoep, maar nog steeds enkele uren per week in het onderwijs actief.  Het onderwijs laat me dus niet los én in loopbaanvragen ga ik hier dan ook graag mee aan de slag.

Doelgroep 2: Zorg omdat ik als zelfstandige psychotherapeut ook een zorgverlener ben. Ook al werk ik niet in een ziekenhuis, WZC,… het is een wereld die me boeit en me nauw aan het hart ligt.

Doelgroep 3: Sociale, non-profit omdat ik me hiertoe ook reken en ook jaren in een VAPH voorziening werkte. Het is een sector die ik blijf volgen.

Doelgroep 4: Zelfstandigen omdat ik zelf ook de switch van zelfstandige in bijberoep naar hoofdberoeper gemaakt hebt. Tijdens de COVID-pandemie was er een RIZIV-project waarin ik als psychotherapeut ondersteuning bood aan zelfstandigen met een psychische nood. Ik heb dit als erg verrijkend ervaren.

Doelgroep 5: Technische beroepen omdat ik zelf helemaal niet technisch ben aangelegd, maar thuis een man en zoon heb die dit wel zijn en zo deze wereld ook mijn wereld binnenkomt. In mijn werk met normaal tot hoogbegaafde volwassenen met autisme heb ik bovendien al  heel wat mensen met technische profielen in begeleiding gehad.

Wie ben ik?

Ik heb heel veel verschillende rollen in het dagelijks leven. Ik ben (schoon)dochter, partner, mama, zus, meter, tante, vriendin, buurvrouw, zelfstandige, zaakvoerder, therapeut, orthopedagoog, collega, vrijwilliger, hobbykok, tuinier, sporter, yogabeoefenaar,… Veel verschillende rollen, allemaal verschillende contexten, veel ballen om in de lucht te houden. Dat lukt met vallen en opstaan. Ik heb gaandeweg geleerd om meer zorg te dragen voor mezelf en milder te zijn voor mezelf en anderen. Ook mijn work-life balans is soms zoek. In de natuur, mijn moestuin of al focussend met mijn therapeut probeer ik weer in contact te komen met mezelf en te voelen wat ik echt wil. Waarden die ik belangrijk vind zijn echtheid, zorgzaamheid (voor mens en natuur), gezondheid, liefde, humor,…

In loopbaanbegeleiding gaat het echter niet om mij, maar sta jij als coachee centraal. Ik luister, laat me raken, ben aanwezig bij jou als mens om uit te zoeken wat jij wil en hoe jij dichterbij jouw waarden en doelen geraakt.

Bij mij kan je terecht voor:

Loopbaanvragen, work-life balans, omgaan met stress, burn-out, zelfzorg, arbeidsmarktverkenning, jobkeuze, persoonlijke groei, ASS

Contacteer Sofie Willaert